Județul Neamț este așezat în partea central-estică a României având ca vecini Suceava la nord, Harghita la vest, Bacău la sud și județele Iași și Vaslui la est. Desfășurat pe o suprafață de 5896 km2 județul dispune de variate forme de relief care au înălțimi cuprinse între 1907m (vârful Ocolașu Mare) și 169 m (lunca Siretului).
În tinutul Neamțului se găsesc cele mai vechi mănastiri din Moldova adevarate centre de cultură medievală, schituri și biserici.
Parcuri și rezervații naturale reprezentate de Masivul Ceahlau – considerat al doilea munte sfant al crestinatății după muntele Athos – Cheile Bicazului – formate din masive stâncoase de marimi impresionante – rezervația de zimbri și faună carpatina, flora și arbori seculari.
Muzee și case memoriale care expun colecții de artă, de etnografie, de arheologie și istorie dar și obiecte memoriale, documente și fotografii din viața marilor oameni de cultură care s-au născut și au trăit în Neamț.
Cetați și conace boierești, veritabile monumente istorice care stau marturie la măreția de altădată a ținutului Neamț, cum ar fi impresionanta Cetate a Neamțului – un obiectiv istoric medieval din orașul Tîrgu Neamț deosebit de important și spectaculos, mai ales acum după lucrările de renovare și restaurare.
Stațiuni balneare bogate în izvoare de ape minerale cu importante calități terapeutice care concurează cu success apele minerale din Europa.